Constantijn van Oranje reikt Nationale Zorginnovatieprijs uit

dutchhealthhub
14 oktober 2024
2 min

De Nationale Zorginnovatieprijs kent in 2025 een bijzondere editie. Niet alleen wordt de prijs voor de tiende keer toegekend, bij gelegenheid van het tweede lustrum wordt de prijs uitgereikt door niemand minder dan Constantijn van Oranje.

“De Nationale Zorginnovatieprijs geeft ondernemers met baanbrekende oplossingen een podium”, onderstreept Constantijn van Oranje het belang van de prijs. “De prijs stimuleert ontwikkeling van innovaties die de zorg verbeteren en toegankelijker maken voor iedereen. Hopelijk volgt de zorg dit voorbeeld door toegankelijker te worden voor de innovaties die deze ondernemers bieden.”

Nauwere samenwerking

Aan de prijsuitreiking op 9 april 2025 gaat een fireside chat met Constantijn vooraf. Als special gezant van Techleap is hij zeer actief in de wereld van technologie en innovatie. Sinds 2017 zet hij zich in deze rol in voor het bevorderen van het Nederlandse startup-klimaat. Ook pleit hij regelmatig voor een nauwere samenwerking tussen Europa en de rest van de wereld op het gebied van technologie en innovatie. Techleap is een non-profitorganisatie die gedeeltelijk wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken. Techleap heeft als doelstelling om Nederlandse tech startups en scale ups sneller en beter te laten groeien, nationaal en internationaal.

Groeimotor

De Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl, onderdeel van Health~Holland (Topsector Life Sciences & Health). Jaarlijks organiseert dit nationale netwerk voor innovaties in de gezondheid en zorg de Nationale Zorginnovatieprijs om ondernemers te ondersteunen die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg. Deelnemers maken kans op een vakjuryprijs van 10.000 euro en een publieksprijs van 5.000 euro.

Hogere levenskwaliteit

“Innovatie op het gebied van gezondheid en zorg is niet alleen essentieel voor een betere gezondheidszorg en een hogere levenskwaliteit voor velen, maar het stimuleert ook economische groei,” zegt algemeen directeur Nico van Meeteren van Health~Holland.

‘Toekomstbehendige’ economie

Net als Techleap en Constantijn van Oranje zet ook Health~Holland zich in voor meer samenwerking in de zorginnovatiewereld. Van Meeteren roept organisaties, instellingen en overheden op om als ‘launching customer’ te investeren in hoogwaardige innovatieve technologieën. “Op die manier dragen we niet alleen bij aan een betere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier, maar versnellen we ook de toepassing van deze innovaties. Door samen te werken, maken we de gezondheidszorg en onze economie toekomstbehendig.”

Deelname deadline

Ondernemers en innovatoren die kans willen maken op de Nationale Zorginnovatieprijs 2025 kunnen zich nog tot uiterlijk 31 oktober 2024 via de website van Zorginnovatie.nl aanmelden. De uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs vindt plaats op woensdag 9 april, tijdens Zorg & ict, het meest toonaangevende health tech event van Nederland.

Bekijk dit artikel en meer op DutchHealthHub

Dit is een artikel van Dutch Health Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de zorgsector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Gerelateerde artikelen